De eerste kennismaking tussen de twee organisaties vond plaats op 9 april 2022. Team Kempen had het plan opgepakt om een wandeltocht te organiseren van Turnhout naar Uden, van Uden naar Turnhout of,  voor de professionals, 140 kilometer van Turnhout naar Uden én terug. Hiervoor heeft Team Kempen contact gezocht met Maashorst Events. De aanleiding is het verhaal van ‘Vluchtoord Uden’, een Nederlandse opvanglocatie voor Belgische vluchtelingen, die in februari 1915 in gebruik genomen werd in de Noord-Brabantse plaats Uden. In het vluchtelingenkamp woonden Belgen die het oorlogsgeweld in hun land ontvlucht waren tijdens de Eerste Wereldoorlog, tussen 1914 en 1918. Op de plaats waar ooit Vluchtoord gestaan heeft, staat nu een monument om bij deze bijzondere periode stil te staan.

Veel Turnhouters kwamen terecht op het kamp van Vluchtoord. Dit heeft voor altijd een verbinding gelegd tussen Turnhout en Uden en velen uit Turnhout hebben hier nog connecties of hebben familie in Uden. 

Na een voorstelronde bleek in het gesprek dat de ideeën van beide partijen pasten. De afgevaardigden van Maashorst Events werden snel geënthousiasmeerd en ook Team Kempen kon terugkijken op een gemoedelijke kennismaking met toekomstperspectief.