Nieuw wandelevenement:  Vlucht 14-18 Turnhout-Uden 50 & 100 mijl

Het eerste startschot voor het internationale wandelevenement Vlucht 14-18 Turnhout-Uden, 50 & 100 mijl, is vrijdag 22 september 2023 om 20.00 uur. De voorbereidingen voor de eerste editie zijn inmiddels begonnen en dinsdag 8 november ging tijdens een persconferentie in de Klein Engelandhoeve in Turnhout een mooie samenwerking van start, tussen de twee gemeenten als ook tussen Team Kempen en Maashorst Events.

Gemeente Turnhout en gemeente Maashorst hebben een bijzondere verbintenis vanuit de geschiedenis. In de jaren tussen 1914 en 1918 werden er in Uden veel vluchtelingen gastvrij ontvangen en is destijds een soort klein dorp ‘Vluchtoord’ ontstaan, daar waar inmiddels het gelijknamige bedrijventerrein is.

België en Nederland slaan handen ineen voor bijzonder verhaal

80 kilometer
Vanaf …   start de inschrijving voor deze nieuwe wandeltocht, de ‘tocht der tochten’ van 80 of 160 kilometer, dus 50 of 100 mijl. Team Kempen en Maashorst Events hebben er met dit speciale verhaal als oorsprong een event bij. Voor de 50 mijl loopt het evenement van Turnhout naar Uden of van Uden naar Turnhout. Voor de 100 mijl start je in Turnhout en loop je naar Uden en terug naar Turnhout, of van Uden naar Turnhout en weer terug naar Uden.

Coördinatie
Team Kempen is initiatiefnemer voor het wandelevenement Vlucht 14-18 Turnhout Uden, 50 & 100 mijl. Zij organiseert dit evenement samen met medeorganisator Stichting Maashorst Events.
Guy Van der Stuyft van Team Kempen: “Praktisch gezien heeft Team Kempen de bestuurlijke organisatie in handen en de coördinatie aan de Belgische kant van de grens. Stichting Maashorst Events voorziet in Nederland haar medewerking vanaf de grens.”
Aan de Nederlandse grens is, nieuw binnen Maashorst Events, coördinator Anke Fransen: “Ik leg de verbindingen tussen de vele vrijwilligers en de contacten met leveranciers. We hebben al verschillende lijntjes gelegd en het draaiboek begint al aardig vorm te krijgen. Het bestuur van Maashorst Events zal mij met haar jarenlange ervaring bijstaan bij het regelen van de vergunningen, de PR en communicatie rondom het evenement.”

Online
De co-organisatie van Vlucht 14-18 Turnhout Uden, 50 & 100 mijl is een uitstapje voor Stichting Maashorst Events, waarin zij belangstellenden uitnodigt tot sportief genieten tot ver over de grens van natuurgebied De Maashorst, helemaal tot Turnhout in België. “Gisteren hebben we ons event een officiële start gegeven in Turnhout. Tijdens deze bekendmaking is ook de website, waar al veel informatie op te vinden is over dit jaarlijks terugkerend evenement, online gegaan”, zegt Rian van Schijndel, bestuurslid PR Maashorst Events. Ze nodigt iedereen uit om voor meer informatie op www.vlucht1418.eu te kijken. “Houd ook de socials in de gaten voor de laatste nieuwtjes!”

Wil je meer weten over sponsoring of wil je op vrijwillige basis je steentje bijdragen aan de totstandkoming van dit evenement? Ook dan kijk je op www.vlucht1418.eu.