Vluchtoord wandeling voor iedereen
Naar aanleiding van het wandelweekend Vlucht 1418 Turnhout Uden 50 & 100 mijl mogen we IVN Uden van harte welkom heten op 24 september. Zij hebben namelijk toegezegd om de prachtige historische wandeling ‘Vluchtoord’ te begeleiden. Deze wandeltocht is ongeveer 6,5 km over verharde en onverharde wegen door het gebied tussen Uden en Zeeland: Vluchtoord. Vertrek is om 10.30 uur vanaf de start- finishlocatie bij Derks bedrijfswagens. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur.

De natuurwandeling heeft een cultuurhistorisch tintje. De naam Vluchtoord verwijst naar de zevenduizend Belgische vluchtelingen die hun land in het begin van de eerste wereldoorlog verlieten. Zij werden ondergebracht in een groot barakkendorp van ongeveer 35 hectare in de Udense hei aan de noordkant van Uden. Tegenwoordig is dit een gebied met akkers en bos dat over enkele oude landweggetjes verkend kan worden. Deelname is gratis en helaas niet geschikt voor rolstoelen, rollators, enzovoorts.

Hopende je te ontmoeten adviseren we je op de fiets te komen en vooraf in te schrijven via de link die zo snel mogelijk hier toegevoegd wordt . Zo kan IVN Uden zorgen voor voldoende gidsen.